Pleisterwerk

Pleisterwerk is een zeer strakke afwerking van een wand of plafond. Die bestaat uit een enkellaags systeem van hechtgips.

Houdt u van strakke wanden of plafonds ? Dan is pleisterwerk het juiste product voor u. In principe kan pleisterwerk overal binnenshuis worden toegepast, mits er een goede ondergrond aanwezig is. Pleisterwerk kan bijvoorbeeld gebruikt worden als afwerking van uw woon- en slaapkamers, of als stuclaag om oude vergane wanden weer opnieuw te kunnen behangen of sierpleisteren.

Afwerking van pleisterwerk.

Pleisterwerk moet als het droog is gesausd worden met een goed muurverfsysteem, dit om de egale strakke afwerking te verwezenlijken die u wenst. Indien u behang of een sierpleister als afwerking wenst behoeven de wanden niet gesausd te worden.

 

Fijnschuurwerk

Is een decoratieve wand- en plafondafwerking, gecreëerd met een zgn. schuurgips, die toe te passen is in bijna elk interieur. Fijnschuurwerk heeft als voordeel dat het egaal wit (natuurlijk wit) opdroogt en dus niet meer gesausd hoeft te worden. Het gipsachtige karakter van fijnschuurwerk regelt de vochthuishouding in huis op een goede manier en is daarom zeer geschikt voor plafonds in natte ruimtes zoals bijvoorbeeld de badkamer.

Na aanbrengen van de stuclaag worden de decoratieve, zanderige cirkelvormen gecreëerd met een spons zodat er een mooi, egaal schaduweffect verkregen wordt.
Zowel bij direct als indirect licht is het decoratieve effect goed zichtbaar. Door de veranderende lichtinval in de seizoenen ziet fijnschuurwerk er bij daglicht telkens weer iets anders uit.

Fijnschuurwerk is vanwege het gipsachtige karakter niet stootvast, en wordt daarom vaker toegepast op plafonds dan op wanden.