Buitengevelisolatie

Buitengevelisolatie is interessant wanneer spouwmuurisolatie geen afdoende resultaat biedt of wanneer de gevel in slechte staat is. Door de gevel langs de buitenkant te isoleren, krijgt deze een nieuwe look en stijgt de waarde van de woning. Maar er zijn nog meer redenen om te kiezen voor buitengevelisolatie.

Wanneer kiezen voor buitengevelisolatie?

Buitengevelisolatie past men meestal toe wanneer andere isolatiemethoden niet mogelijk zijn of niet tot de gewenste resultaten leiden. Zo kan een spouwmuur bijvoorbeeld te nauw zijn voor isolatie of kunnen er andere problemen met de spouw zijn.

Een andere reden om te kiezen voor buitengevelisolatie is een beschadigde gevel. Dit leidt in veel gevallen tot vochtproblemen in de woning. Door de gevel te bedekken met isolatiemateriaal is deze goed beschermd tegen weersinvloeden, behoren problemen met doorslaand vocht tot het verleden en ziet uw woning er weer als nieuw uit.

Hoe wordt buitengevelisolatie aangebracht?

Als isolatiemateriaal gebruikt men meestal kunststof platen van polystyreen hardschuim (EPS). Dit materiaal heeft een hoge isolatiewaarde en is goed bestand tegen vocht. De isolatieplaten worden met behulp van een lijmspecie tegen de bestaande gevel aangebracht .Hierna kan men de platen bepleisteren en direct in de desgewenste kleur afwerken.

Voordelen isoleren via de buitengevel

  • De isolatie wordt naadloos aangebracht, dus geen koudebruggen.
  • Het comfort in de woning neemt toe.
  • Het levert een flinke energiebesparing op, dus verdient het zichzelf terug.
  • Geen problemen meer met doorslaand vocht.
  • De gevel wordt goed beschermd tegen weersinvloeden.
  • Uw woning gaat er beter uitzien (waardevermeerdering).
  • Geen ruimteverlies in de woning (zoals bij binnenisolatie).

Gevelstucwerk

Nederland is één van de weinige landen waar bakstenen het beeld bepalen in onze woonwijken. Steeds meer mensen kiezen er echter voor om hun woning aan de buitenkant te laten stucen. Naast de strakke en frisse uitstraling die de woning krijgt, zijn gevels met buiten stucwerk makkelijk te reinigen waardoor de woning langer mooi blijft. Wanneer u gebruik maakt van gevelstucwerk wordt uw gevel voorzien van een beschermende laag. De beschermende laag is ter bescherming van doorslaand vocht, zoals regen, en andere (schadelijke) stoffen. Maar ook afwerkingen met sierpleisters is een veelgebruikte mogelijkheid.

Bij het renoveren van een bestaande gevel zijn de werkzaamheden met buitenstucwerk gericht op het herstel van de gevel en het terugbrengen in de oude staat. Een vervallen gevel met het karakteristieke “blokverband” kan zo weer in oude glorie hersteld worden.